Vit kladdkaka med en hint av citron & saffran - Lakto ovo vegetariska

 Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad i mindre bitar
  • 0,5 citron eko skal rivet 
  • 2 msk citron pressad
  • 1 msk saffransarom 
  • 2 st ägg
  • 2 dl rårörsocker 
  • 1 d mandelmjöl 
  • 1 dl rismjöl
     
  • Kokos
 Gör så här:

Försvinnande god, glutenfri, lätt och snabb att baka . Servera den gärna med färska jordgubbar, lite citronskal och eventuellt en klick grädde.

Ugn: 175 grader

- Smält smöret i en kastrull, rör ner vit choklad och låt smälta ner. 
- Ta bort kastrullen från plattan.
- Tillsätt socker, saffransarom, pressad citron och skal, mandelmjöl, rismjöl och ägg, ett i taget. Rör ihop smeten ordentligt till en slät smet. 
- Smörj en form med löstagbar kant, och bröa den med kokos.
- Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen, på 175 grader i ca 15 - 20 minuter, passa noga på slutet.

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera