Timjan- och palsternackspuckar med sallad på svart ris och halloumi - Lakto ovo vegetariskt

 Ingredienser:

Puckar

  • 2 burkar sojabönor (vardera 410 g)
  • 250 g palsternackor
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosmjöl
  • Salt och peppar

Sallad

  • 2 dl svart ris
  • 4 dl vatten 
  • Salt
     
  • 250 g sötpotatis
  • 200 g halloumi
  • 2 selleristjälkar
  • 1/2 rödlök
  • En handfull sallad

Dijon- och dragonsås

  • 1 dl creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • En skvätt citronjuice
  • Salt och peppr
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka riset i vatten och salt i ca 45 min.
  • Skala palsternackor och grovhacka. Grovhacka gullök och vitlök.
  • Finhacka timjan.
  • Skölj av sojabönorna.
  • Mixa palsternacka, lök, vitlök, timjan, sojabönor i en matberedare tills de blivit finhackade.
  • Tillsätt ägg och pulsera tills smeten är jämn och fin men det skall vara några bitar kvar.
  • Blanda ner resterande ingredienser och rör runt tills smeten blir jämn.
  • Låt stå ca 15 min.
  • Värm en stekpanna med lite rapsolja.
  • Forma små puckar och stek några minuter på vardera sida.
  • Skala sötpotatisen och hacka i kuber. Ringla lite olivolja och havssalt. Grädda i ugnen ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat.
  • Blanda creme fraiche, majonnäs, dijonsenap, dragon, citronjuice, salt och peppar.
  • Finhacka selleri och rödlök.
  • Skär halloumi i kuber och stek i olja.
  • Blanda svart ris, ugnsbakad sötpotatis, sallad, rödlök, selleri och halloumi.
  • Servera salladen med puckar och dragonsås.

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera