Glutenfri falafel med frästa grönsaker och vitlökskräm - Vegan

 Ingredienser:

Ca 20 st stora falafel 

  • 380 g ekologiska färdigkokta kikärtor (230 g avrunnen)
  • 1 medelstor sötpotatis eko
  • 1 dl mandelmjöl eko
  • 1 msk fiberhusk eko
  • 1 vitlöksklyfta eko
  • 0,5 gul lök eller silverlök eko
  • 1 chiaägg (0,5 dl kokosgrädde och 1 msk chiafrön)
  • 1 kruka ekologisk koriander
  • 0,5-1 tsk himalaya salt eko
  • 1 krm svartpeppar eko
  • 1 tsk spiskummin eko
  • 1 tsk kardemumma eko

Till stekning

  • 2-3 msk rapsolja eko
 Gör så här:

Servera gärna falafeln tillsammans med lite frästa grönsaker, exempelvis paprika, haricots verts och rödlök samt en uppvispad kräm på sojagrädde, vitlöksklyfta och lite pressad citron och salt.

  1. Chiaägget: Blanda ihop kokosgrädden med chiafröna och låt stå och svälla i 10 min.
  2. Skölj kikärtorna och grönsaker.
  3. Skala och dela upp lök, sötpotatis, koriander och vitlök i mindre bitar.
  4. Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare eller liknande.
  5. Rulla till bullar (jag gjorde 20 st bullar)
  6. Stek falafeln gyllenbruna på relativt svag värme.

Smaklig måltid!

Av: Healthcreator.se

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera